Γελάστε με την καρδιά σας!

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο».

Αυτή η απλή λαϊκή φράση κρύβει μέσα της πολλή σοφία, αφού τα ωφέλη του γέλιου βοηθούν εμάς και τους γύρω μας να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα και να δούμε τη ζωή με αισιοδοξία.

Τα πλεονεκτήματα του είναι γνωστά σε κάθε γωνιά του κόσμου, κάθε λαό και κάθε κουλτούρα. Διαβάστε τι λένε γι’ αυτά οι ειδικοί:

1. Το γέλιο χαλαρώνει ολάκερα το σώμα. Ένα καλό γέλιο απελευθερώνει τον οργανισμό μας από το άγχος και διατηρεί τους μύες του σώματός μας χαλαρούς για 45 λεπτά.

2. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνει τα αντισώματα κατά των λοιμώξεων, προστατεύοντάς μας έτσι από ασθένειες.

3. Απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, η οποία ευθύνεται για την καλή μας διάθεση. Η ενδορφίνη δίνει στον άνθρωπο την αίσθηση της ευεξίας.

4. Προστατεύει την καρδιά μας. Βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύοντάς μας έτσι από καρδιακά επεισόδια και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

5. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έρευνα έδειξε μείωση του σακχάρου στο αίμα διαβητικών μετά από έκθεσή τους σε αστείες εικόνες και χιουμοριστικές καταστάσεις.

6. Μειώνει τον πόνο. Το γέλιο βοηθάει να μειώσουμε τα επίπεδα του πόνου στο σώμα μας, ενώ μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο «αντιπερισπασμό» όταν πονάμε. Βελτιώνει τη μνήμη μας. Κρατάει τον εγκέφαλο μας σε εγρήγορση και μας βοηθάει με αυτό τον τρόπο να διατηρούμε πιο εύκολα τις πληροφορίες.

8. Βοηθά στην αναπνευστική λειτουργία. Τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το εμφύσημα, μπορούν να δουν θετικά αποτελέσματα από το γέλιο, αφού καθαρίζει τους πνεύμονες και χαρίζει βαθύτερη αναπνοή.

9. Παγιδεύει τα αρνητικά συναισθήματα. Είναι σχεδόν αδύνατο να νιώθουμε θλίψη, άγxos ή θυμό ότον γελάμε, ενώ το ευχάριστο συναίσθημα διατηρείται ακόμα κι όταν σταματήσουμε το γέλιο.

10. Βελτιώνει τις προσωπικές μας σχέσεις. Με το γέλιο κοινωνικοποιούμαστε, ερχόμαστε πιο κοντά με τουε ανθρώπους και μοιραζόμαστε ωραίες στιγμές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυξήστε το γέλιο στην καθημερινότητα σας. Δεν έχετε παρά να περιμένετε μόνο θετικά αποτελέσματα!

Πηγή: artion magazine [www.artionrate.gr], Περιοδικό για τη ζωή, τη γνώση, την πνευματικότητα, Τεύχος 4ο, Δεκέμβριος 2011, Καλαμαριά