Δελτίο Τύπου

Ιερά Μονή Τοπλού, 2-12-2009

Συνήλθε στις 2.12.2009 σε συνεδρία το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ» και ασχολήθηκε με θέματα της ημερησίας διατάξεως, μεταξύ των οποίων και η ψήφιση του Προϋπολογισμού του οικον. έτους 2010.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ιστορικής έρευνας και στην μελέτη και διάσωση της τοπικής ιστορίας μας, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την έκδοση των βιβλίων του συντοπίτη μας Φιλολόγου και ιστορικού κ. Εμμ. Κουτσαντωνάκη με θέμα: «Η Εθνική Αντίσταση 1941-1944 στην Επαρχία Σητείας από τις πηγές» και «Τα Κρυγιά και οι οικισμοί της τεως Κοινότητας Κρυών» .

Επίσης, αποφασίστηκε και φέτος να δοθούν από το Ίδρυμα χρηματικά έπαθλα 700,00 ΕΥΡΩ εκτός από τους αριστεύσαντες αποφοίτους όλων των Λυκείων της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ιεράπετρας και Σητείας, του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κρήτης (Χανιά) και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, και στους αριστεύσαντες πτυχιούχους των Τμημάτων Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στη Σητεία, Εμπορίας και Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στην Ιεράπετρα και στον πρώτο αριστεύσαντα πτυχιούχο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας, καθώς και χρηματικά έπαθλα από 350,00 ΕΥΡΩ στους πρώτους αριστεύσαντες αποφοίτους όλων των Γυμνασίων Μητροπολιτικής περιφέρειας Ιεράπετρας και Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ευγένιος,

Πρόεδρος του Δ.Σ. και τα Μέλη του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή»