Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ


Για την επικείμενη επένδυση της Εταιρίας Minoan Group σε έκταση του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ» στην ευρύτερη περιοχή του Κάβο Σίδερο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε τα ακολούθα:

«Όπως είναι λογικό, τάσσομαι υπέρ κάθε επενδυτικής προσπάθειας που μπορεί να αποφέρει οφέλη όχι μόνο για την περιοχή, αλλά συνολικά για το Νομό. Ανάλογη είναι η βούληση της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε έχει διαφανεί τόσο από τις μέχρι σήμερα ενέργειες που οδήγησαν στην απεμπλοκή της επενδυτικής προσπάθειας, όσο και από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατανοώ τις ανησυχίες ορισμένων συμπολιτών μου οι οποίοι επέλεξαν τη δικαστική οδό ως έχουν δικαίωμα. Το ίδιο, όμως, δικαιολογημένη είναι και η πρόθεση – την οποία στηρίζει, η πλειοψηφία των πολιτών- όσων θέλουν να υπερασπιστούν την επενδυτική προσπάθεια. Διότι δε συντρέχει λόγος οικολογικής ανησυχίας από τη στιγμή που η Μ.Π.Ε η οποία εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, διασφαλίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει το φυσικό περιβάλλον έναντι οποιασδήποτε επενδυτικής ευκαιρίας.

Το δίλημμα, λοιπόν, που συνακόλουθα προκύπτει είναι «ανάπτυξη ή στασιμότητα», όπου η επιλογή είναι προφανής. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί έχουμε όχι απλά δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να επιθυμούμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας και να αγωνιζόμαστε για αυτά».
Πηγή: http://www.lasithinews.gr