Η ΤΕΔΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΤΑΧΘΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ

04.03.08
ΜΕ ψήφους 6 υπέρ και 1 λευκό το Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λασιθίου αποφάσισε χθες να παρέμβει δικηγόρος στο ΣτE και εκ μέρους της στην συζήτηση του θέματος σχετικά με την επένδυση στο Κάβο Σίδερο. Η συζήτηση έγινε με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και προέδρου του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» κ. Ευγένιου, όπως επίσης του Ηγούμενου της Μονής Τοπλού π. Φιλόθεου και μελών οικολογικών οργανώσεων από Σητεία και Ιεράπετρα. 
Η ΤΕΔΚ αποφάσισε να ορίσει ως πληρεξούσιο δικηγόρο της αυτόν που έχει ήδη οριστεί από το  Ίδρυμα για να παρέμβει στο ΣτΕ κατά την συζήτηση του θέματος στις 14 του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη απόφασης για το θέμα είχε αναβληθεί στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, προκειμένου να λάβει υπόψιν του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτάνου, στα γεωγραφικά όρια του οποίου βρίσκεται η περιοχή. Ο Δήμαρχος Ιτάνου κ. Γιάννης Χατζηνάκης, προς έκπληξη πολλών μελών του Δ.Σ., είπε πως το θέμα απεσύρθη από το συμβούλιο και δεν συζητήθηκε καθόλου, διατηρώντας έτσι τις ομόφωνες αποφάσεις του υπέρ της επένδυσης.

Η απόφαση της ΤΕΔΚ ελήφθη στο πλαίσιο της στήριξης κάθε μορφής επένδυσης που γίνεται στο Νομό, ξεκαθαρίζοντας για την συγκεκριμένη υπόθεση ότι θα πρέπει να τηρούνται και να λαμβάνονται υπόψη όλα τα προβλεπόμενα τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία μέτρα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Ακόμα η απόφαση τάσσεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των Δήμων που την στηρίζουν.

Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τα μέλη της ΤΕΔΚ και τους Δημάρχους για την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια του Ιδρύματος για την μεγάλη αυτή επένδυση, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. «Όλοι μας συμπάσχουμε και συμμετέχουμε στην ανάπτυξη όλου του Νομού. Παλαιότερα κατηγορούσαν την Εκκλησία ότι δεν αξιοποιεί την περιουσία της και σήμερα που έχουμε έτοιμο πρόγραμμα της αξιοποίησης με στόχους συγκεκριμένους δεχόμαστε αντιδράσεις και διάφορα άλλα» είπε συγκεκριμένα αναγνωρίζοντας και παράλληλα σεβόμενος ο δικαίωμα που έχουν όλοι όσοι αντιδρούν να εκφράζονται και να κινούνται στα όρια που ο νόμος τους επιτρέπει.

«Είναι ανάγκη της περιοχής και της εποχής η επένδυση αυτή να γίνει ώστε να δώσει διεξόδους στην οικονομική ζωή του τόπου μας και να βρουν εργασία τα παιδιά μας. Όλα όσα έχουν γίνει και θα γίνουν είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών ενώ βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της περιουσίας του Ιδρύματος», τόνισε, προσδοκώντας σε ακόμη στενότερη συνεργασία με του ΟΤΑ.

Πηγή; http://www.anatolh.com