Ανακοινωθέν Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Εκκλησίας Κρήτης

 

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 4 Μαΐου 2010 στο Ηράκλειο σε τακτική συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Ιερά Σύνοδος, συμμερίζεται απολύτως και συμμετέχει εις την αγωνία του λαού μας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της Χώρας μας και των εκτάκτων οικονομικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί, εκφράζει δε, την αμέριστη κατανόηση και την συμπαράστασή της σε όλους τους ανθρώπους του Τόπου μας, οι οποίοι επηρεάζονται από τα νέα μέτρα.

Με αυτό το δεδομένο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, απευθύνει ολόθυμη έκκληση, προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, όλους τους ανθρώπους του τόπου μας, συλλογικά, συνειδητά και υπεύθυνα, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να συμπορευθούμε και να συναγωνισθούμε από κοινού, με θάρρος, δύναμη και ελπίδα εις τον Αρχηγό της Εκκλησίας μας, τον Ιησού Χριστό, για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν αλώβητοι τις δύσκολες περιστάσεις των καιρών μας, οικονομικές, κοινωνικές, ηθικές και πνευματικές.

Στα πλαίσια αυτά, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε εκτάκτως να συμβάλει, με την οικονομική συνδρομή των Ιεραρχών, των Ιερέων και των Μοναστηριών καθώς και με την διάθεση όλων των εσόδων των Ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων.

Η μεγάλη αυτή κοινή προσπάθεια θα γίνει την ημέρα της Εορτής της Πεντηκοστής σε όλους τους Ναούς της Εκκλησίας μας, στη διάρκεια και στο πνεύμα της Θείας Λειτουργίας για την Ελλάδα και τον ευλογημένο λαό της.

 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.