ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

κ. κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010

Αγαπητά μου παιδιά,

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά από σήμερα και τα χαμογελαστά πρόσωπά σας ξαναζωντανεύουν τις αυλές των σχολείων. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, με νέους στόχους, με νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, αλλά και με μεγάλες προσδοκίες.

Τό σημερινό ξεκίνημα είναι σημαντικό γιατί η μαθητική σας διαδρομή θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή σας. Στο σχολείο θα διαμορφώσετε ένα σωστό και δυνατό χαρακτήρα, θα συνειδητοποιήσετε τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Στον χώρο αυτό θα μάθετε να συνδυάζετε τη γνώση με την ψυχοσωματική ευεξία και ισορροπία, για να επιτύχετε νέους, ωφέλιμους και δημιουργικούς στόχους. Εδώ θα μάθετε να αξιοποιείτε δημιουργικά τον χρόνο σας και να αναζητάτε λύσεις στα προβλήματα της ζωής με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μέσα σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου, αμοιβαίου σεβασμού και συλλογικής προσπάθειας.

Ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στους Καθηγητές και Δασκάλους σας, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων αλλά κυρίως για την πνευματική καλλιέργειά σας με τα υψηλά ιδανικά της μακραίωνης παράδοσής μας στις θρησκευτικές και ανθρωπιστικές αξίες.

Εύχομαι μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά, με πρόοδο και προκοπή, ώστε με τη Χάρη του Θεού, στο τέλος της περιόδου να έχετε επιτύχει τους διδακτικούς σας στόχους. Ο αιώνιος και Μεγάλος Παιδαγωγός Ιησούς Χριστός μας, να σας ενισχύει σ᾽ αυτή την καθημερινή προσπάθεια, γιατί η μόρφωση και η πνευματική σας ανάπτυξη είναι η καλύτερη αμοιβή των δασκάλων και των γονέων σας και η πιο μεγάλη προσφορά σας στην κοινωνία μας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Με πατρική αγάπη και ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ιεραπύτνης & Σητείας ΕΥΓΕΝΙΟΣ