Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πανηγύρισε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.
Στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα καλλιμάρμαρο Ναό υπογραμμίζοντας το χαρμόσυνο και κοσμοσωτήριο άγγελμα προς την Παρθένο Μαρία και την ελεύθερη συγκατάθεσή της στο θέλημα του Θεού αποκρινόμενη με τα λόγια: «Ιδού, η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου», χάρη στα οποία την μακαρίζουν όλες οι γενεές.


Ανήμερα  της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, συμπαραστατούμενος από τους οικείους Εφημερίους. Ο Σεβ. Μητροπολίτης στην εμπνευσμένη ομιλία του στο πλήθος των πιστών αναφέρθηκε στη φανέρωση «του απ᾽ αιώνος μυστηρίου» μέσω της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έγινε «της Εύας η λύτρωσις και χαρά του κόσμου και αγαλλίασις του γένους ημών». Όπως τόνισε η Θεοτόκος υπήρξε η Υπέρμαχος Στρατηγός σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Γένους μας, το οποίο ο Θεός έχει ευεγρετήσει πολλαπλώς, όπως με την ελληνική γλώσσα που είναι η γλώσσα του Ευαγγελίου και των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί πιστοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Σητείας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.