Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε και στην πόλη της Σητείας η εθνική εορτή της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Η επίσημη Δοξολογία εψάλη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τιμές απέδωσε η διμοιρία του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου και η Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας.


Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου, η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος εκτός από τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας από το 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου, οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) Σητείας, οι Εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, οι προσκοπικές ομάδες, οι σχολές παραδοσιακών χορών, αθλητικοί σύλλογοι και Σωματεία.
Στην επίσημη Δοξολογία παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης και τα μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου Σητείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ν. Καστρινάκης, ο Βουλευτής Νομού Λασιθίου κ. Ιβ. Πλακιωτάκης, ο Δικοικητής του 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου Ταξίαρχος κ. Κ. Φουσταλιεράκης, ο Διοικητής της Πρωκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γ. Καθεκλάκης, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας κ.κ. Ε. Βουτυράκης, Ε. Αντωνάκης και Π. Καπετανάκης αντίστοιχα, οι Διευθυντές των σχολείων, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.