Η 47η Επέτειο από την επανακομιδή της τιμίας κάρας του Αγ. Τίτου στην Κρήτη


Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου κορυφώθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου οι εκδηλώσεις της 47ης Επετείου από την επανακομιδή της τιμίας κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου στην Κρήτη.


Το εσπέρας του Σαββάτου 18 Μαΐου, μετά το πέρας της ημερίδας για τη συμπλήρωση 50 ετών από την επίσκεψη του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου  Αθηναγόρου στην Κρήτη και την  47η Επέτειο από την επανακομιδή της τιμίας κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου στην Κρήτη τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανασίου και συμπροσευχουμένων των Σεβ. Αρχιερέων της Εκκλησίας Κρήτης.


Την Κυριακή 19 Μαΐου τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιος, Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ παρέστησαν συμπρεσευχόμενοι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης.


Το εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και στη συνέχεια η λιτάνευση της τιμίας κάρας του Αγίου Τίτου στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, πολλών Ιερέων, των Αρχών και πλήθους πιστών.