Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά

 

         Με τη δέουσα λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε την Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 9 Μαΐου, ο κεντρικός Ιερός Ναός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της Ενορίας Κουτσουρά. Η  πανήγυρη του ναού μεταφέρθηκε από την 5η Μαΐου, επειδή φέτος η μνήμη της της Αγίας Ειρήνης συνέπεσε με την «εορτή των εορτών», το Άγιο Πάσχα.
Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους Λιθινών Πρωτ. π. Αντώνιο Τσαγκαράκη, Σταυροχωρίου Πρωτ. π. Ιωάννη Νεστοράκη και Κουτσουρά Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την τιμωμένη αγία.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Εκκλησιάρχισσα την κ. Ζαμπία Καμενάκη του Γεωργίου, η οποία ευλαβώς και θεαρέστως διακονεί στην Ενορία Κουτσουρά. 
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης και Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Περιφειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Γεώργιος Προεστάκης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κουτσουρά και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.