Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου

 

 


Με μεγάλη λαμπρότητα και αναστάσιμη χαρά πανηγύρισε την Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδος, 9 Μαΐου, ο νεόδμητος και περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.
Τo απόγευμα της Τετάρτης της Διακαινησίμου, 8 Μαΐου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευλόγησε τους άρτους και μίλησε επίκαιρα για τον εορταζόμενο Άγιο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο η ανέγερση ναού επ᾽ ονόματι του προστάτου των οδηγών και όλων των ταξιδιωτών Αγίου Χριστοφόρου στο σημείο από το οποίο διέρχονται όλα τα οχήματα που κινούνται προς και από την Ανατολική Κρήτη. Επίσης υπογράμμισε την αγιαστική παρουσία του χαριτόβρυτου και μυροβλύζοντος τεμαχίου του ιερούλειψάνου τουΑγίου που φυλάσσεται στο ναό, το οποίο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της Αναστάσεως του Κυρίου ως νίκης κατά του θανάτου και της  φθοράς και της αιώνιας Χάριτος του Θεού.


Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία έψαλλε καλλικέλαδος χορός ιεροψαλτών, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός και Οικολογικός Σύλλογος Παχείας Άμμου πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά σε όλο το εκκλησίασμα.


Στην πανήγυρη συμμετείχε πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ του οποίου ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ραπάνης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου, ο Περιφ. Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των τοπικών φορέων.
Ανήμερα της πανηγύρεως, Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Συλλείτουργο.