Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Άννης
Πισκοκεφάλου Σητείας


Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, εορτή της συλλήψεως της Θεοτόκου υπό της Αγίας Άννης, πανηγύρισε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Πισκοκεφάλου Σητείας.
Αφ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πλήθος στους πιστούς που προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Ο Σεβασμιώτατος με λόγο γλαφυρό και θεολογικό αλλά προσιτό επεσήμανε ότι ο Θεός όλες τις εποχές εισακούει τις προσευχές των ευσεβών και δικαίων ανθρώπων, όπως εισάκουσε τη θερμή προσευχή του ευσεβούς ζεύγους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, η οποία με θεϊκή επέμβαση γέννησε την Θεοτόκο Μαρία υπηρετώντας έμμεσα το σχέδιο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του κόσμου.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί Κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος ενώ ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στην πανήγυρη ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.