Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου  στους Παπαγιαννάδες Σητείας
 

Με τη συμμετοχή πολλών Εφημερίων της επαρχίας Σητείας και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου η μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού στον φερώνυμο πανηγυρίζον εξωκκλήσιο της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.


      Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τις δεκάδες «Φανουρόπιτες» που παρασκεύασαν προς τιμήν του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου οι πιστοί της περιοχής και κήρυξε επίκαιρα για τον τιμώμενο Άγιο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εύρεση της εικόνος του λαοφιλούς και νεοφανούς Αγίου τον 14ο αιώνα στη Ρόδο από τον Μητροπολίτη Ρόδου Νείλο, που εορτάζει η Εκκλησία μας στις 27 Αυγούστου, σημειώνοντας την ιδιαίτερη τιμή και ευλάβεια των Κρητών προς τόν Αγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο, που έως τις μέρες μας συνεχίζει να επιτελεί πάμπολλλα θαύματα.


      Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης κ. Ιωάννης Δρακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Σητείας (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) κ. Θεόδωρος Πετρουλάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου.
Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 27 Αυγούστου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.