Η εορτή της μνήμης τoυ Αγίου Στεφάνου στο χωριό Άγιος Στέφανος Μακρύ Γιαλού


Με Αρχιερατική θεία Λειτουργία και παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Στεφάνου πανηγύρισε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Στεφάνου της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.
Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, που φυλάσσεται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού, τέθηκε σε προσκύνηση κατά την ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, την ευλόγηση των προσφερομένων άρτων και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία που ακολούθησε. Έλαβαν μέρος ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και πλειάδα Κληρικών της ευρύτερης περιοχής.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα υπογραμμίζοντας ότι με τον δια λιθοβολισμού μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου χύθηκε το πρώτο αίμα για τη στερέωση και διάδοση της πίστης του Χριστού και αναφέρθηκε στην αγιαστική και ενισχυτική παρουσία του αγίου λειψάνου, το οποίο λάμπρυνε τη φετεινή πανήγυρη.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης  Αναστασάκης, οι Αντιδήμαρχου κ. Γ. Προετάκης και Εμμ. Ζαφειράκης, καθώς και ο Πρόεδρος και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.