Αγρυπνία με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
για την εορτή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Παναγίας της Γοργοεπηκόου το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου προς την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε (κάτωθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής) Ιεράπετρας, όπου και υπάρχει μεγάλη εικόνα σε ειδικό προσκυνητάρι σε περίοπτη θέση του Ναού. Στην αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, οι Εφημέριοι του Ναού και οι δύο Διάκονοι ενώ συνέψαλλαν κατανυκτικότατα οι Ιεροψάλτες της περιοχής, οι οποίοι τίμησαν δεόντως τη μνήμη και των Αγίων Ιωάννου του Κουκουζέλους και Ρωμανού του Μελωδού, οι οποίοι θεωρούνται προστάτες και θεμελιωτές της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μας Μουσικής.


Ειδικότερα τελέσθηκε κατά την αγιορειτική τάξη η ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, η ευλόγηση των προσφερόμενων άρτων, το Απόδειπνο, η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Αγρυπνίας ευχήθηκε στους παριστάμενους Ιεροψάλτες χρόνια πολλά και την εξ ύψους ενίσχυση στην εκκλησιαστική διακονία τους και καλό και ευλογημένο μήνα με τη σκέπη και την προστασία της Παναγίας της Γοργοεπηκόου στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.