Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών


Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 21 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία τοο Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας, όπου τέλεσε τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα των μακαριστών Κωνσταντίνου Γεωργαλάκη, Αργυρής Βασαρμίδη και το διετές μνημόσυνο του Στεφάνου Μεταξάκη.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία  του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας σημειώνοντας το πνεύμα της θυσίας και της προσφοράς που χαρακτιρίζει τον χριστιανό σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου «ος εὰν θέλη υμων γενέσθαι πρώτος, έσται πάντων δούλος· και γαρ ο Υιὸς του ανθρώπου ουκ ήλθε διακονηθήναι, αλλὰ διακονήσαι, και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέσθηκε στο πρότυπο μετανοίας και ασκήσεως της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία τιμά η Εκκλησία μας κατά την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.
Στη Θ. Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας  κ. Σ. Αναστασάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Κατρίνης και Γ. Κουγιουμτζάκης και πλήθος πιστών.