Λαμπρή και πάνδημη η πανήγυρη
του Ι. Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας


Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι της πόλεως.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος, που ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, μίλησε επίκαιρα για το έργο των Αγγέλων, υπογραμμίζοντας ότι είναι άυλα όντα, «λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα δια τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν». Όπως σημείωσε οι Άγγελοι είναι αρχαιότεροι του υλικού κόσμου, βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης, στέκονται με δέος και φόβο και σεβασμό ενώπιον του θρόνου του Θεού μη μπορώντας όμως να δουν τον Θεό κατά πρόσωπο. Η διακονία τους έγκειται στο να στέλνουν τα μηνύματα του Θεού στον άνθρωπο αλλά και να μεταφέρουν τις προσευχές των πιστών στον θρόνο του Θεού. Ο Σεβ. κατέληξε εμπνευσμένη ομίλια του με την προτροπή να προσευχηθούμε στον φύλακα άγγελονα προστατεύει και να βοηθά τον καθημερινό μας αγώνα.


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος στη συνέχεια ιερούργησε, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο και άλλους Κληρικούς, και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε με θεολογικό αλλά απλό λόγο για την αποστολή και τη συνεχή παρουσία και προστασία των Αγγέλων στη ζωή των πιστών. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του πανηγυρίζοντος ναού για τις εργασίες μόνωσης του τρούλου και του εξωτερικού ελαιοχρωματισμού.
Στην πανήγυρη, κατά την οποία τέθηκαν προς προσκύνηση ιερά Λείψανα του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου Ιεροσολύμων, συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου.