Η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου


Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και άλλους Κληρικούς, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας.


Στην εμπνευσμένη και συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίκαιρα στη συμβολή της Θεοτόκου στη σάρκωση του προαιώνιου Λόγου και Θεού, που μέσω αυτής έγινε εκτός από Υιός Θεού και «υιός ανθρώπου», σημειώνοντας ότι κι αυτή έζησε τον πόνο, τη θλίψη, τη δοκιμασία και την προσφυγιά με τη φυγή της στην Αίγυπτο, γι᾿ αυτό και οι Μικρασιάτες αδελφοί μας αγαπούν και ευλαβούνται τόσο την Παναγία Μητέρα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, όπως μαρτυρεί και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ρεϊζδεριανής, αντίγραφο της εικόνος του Άξιόν Εστι, που φυλάσσεται στον Ναό.


Τέλος, ευχήθηκε στον νέο Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας π. Εμμανουήλ Προϊστάκη καλή ιερατική διακονία με αφορμή την επέτειο της συμπληρώσεως ενός έτους από την εις Διάκονον χειροτονία του στον ίδιο ναό.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ν. Χριστοφακάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης.