Η τελευταία Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου  στην Ιερά Μονή Παναγίας Φωνερωμένης Ιεράπετρας


Το εσπέρας της Τρίτης 13 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του τελευταίου Παρακλητικού Κανόνος προς στην Υπεραγία Θεοτόκο κατά την τρέχουσα περίοδο του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.


Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στο προαύλιο της Μονής και στη συνέχεια μίλησε κατάλληλα στο πλήθος των προσκυνητών από όλο τον Νομό Λασιθίου που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν τους χώρους της ιστορικής Μονής. Αναφερόμενος στην παναγιότητα της Θεοτόκου υπογράμμισε ότι, αν και μετέστη προς τον ουρανό, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο αλλά ως Μητέρα του Θεού και όλων των ανθρώπων παραμένει την ακαταίσχυντο προστασία, «των θλιβομένων η χαρά» και την αμετάθετη Μεσίτρια όσων  ζητούν τις σωστικές πρεσβείες της. Όπως σημείωσε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας είναι, σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, «η μετά Θεόν Θεός, η τα δευτερεία της Τριάδος κατέχουσα», η οποία συγκινείται από την προσευχή, τη νηστεία, την ευλάβεια και τον σεβασμό προς το ιερό προσωπό της αυτές τις ημέρες, κατά τις οποίες εκατοντάδες πιστών ανηφορίζουν, πολλοί από τους οποίους με τα πόδια, προς την παλαιά και ιστορική Μονή της Παναγίας Φανερωμένης, προκειμένου να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους, να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της και να λάβουν την ενίσχυση, τη σκέπη και την προστασία της Θεομήτορος στον καθημερινό αγώνα τους στο στίβο της ζωής και για τη μετάβαση από τα πρόσκαιρα στα αιώνια αγαθά, «α ητοίμασεν ο Θεός τοις αγαπώσιν αυτόν».
Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που παρακολούθησαν την ακολουθία και προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Κυράς Φανερωμένης ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Φαν. Μανιαδάκης και ο πρωην Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Γεώργιος  Μενεγάκης.