Η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Οσίου Παρθενίου στη Σητεία


Με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Σητείας πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα ιερής συγκίνησης και κατάνυξης το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Οσίου Παρθενίου, κτήτορος της Ιεράς Μονής Κουδουμά, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Πανοσιολ. Ηγούμενο της Μονής Κουδουμά Αρχιμ. Μακάριο Σπυριδάκη και τη συνοδεία του ευχαριστώντας για τον κόπο της μεταφοράς της τιμίας Κάρας του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παρθενίου, κατόπιν σχετικής αδείας και ευλογίας του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου,  προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών τόσο της Ιεράπετρας κατά την πανήγυρη του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής όσο και της  ευρύτερης περιοχής Σητείας. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική Εκκλησία το γεγονός ότι ο Όσιος Παρθένιος επανέρχεται στην Ανατολική Κρήτη μετά από εκατό και πλέον χρόνια, αφού είχε έλθει ο ίδιος για να συναντήσει τον τοπικό μας Άγιο Ιωσήφ τον Γεροντογιάννη, κτήτορα της Ιεράς Μονής Καψά.


Aκολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος,  χοροστάτησε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πολυχρονίου Κοξαράκη.


Η τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου ετέθη για προσκύνηση καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως το βράδυ οπότε θα τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Απόδειπνο, Όρθρος και Θεία Λειτουργία), προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλοθέου Σπανουδάκη και τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως. Η τιμία Κάρα παρέμεινε στον Ιερό Ναό έως το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, οπότε, μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως προς τους αυτάδελφους Όσιους Πατέρες Παρθένιο και Ευμένιο, αναχώρησε για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουδουμά, με τη συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μακαρίου Σπυριδάκη και της συνοδείας του.