Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίας Άννης
 στη Θρυπτή Ιεράπετρας

Την Πέμπτη  25 Ιουλίου, εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, πανηγύρισε ο φερώνυμος βυζαντινός και κατάγραφος Ναός της Ενορίας Επάνω Χωρίου στη Θρυπτή Ιεράπετρας.


Tο απόγευμα της Τετάρτης 24/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών Κάτω Χωριού και Επάνω Χωριού Ιεράπετρας ενώ έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών.


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας που συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό για τους Προπάτορες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Ιωακείμ και Άννα. Όπως τόνισε η μεταστάσασα προς την όντως ζωή Αγία Άννα υπήρξε η «πρώην άγονος στείρα» που εκβλάστησε «την απαρχήν της ημών σωτηρίας», την Υπεραγία Θεοτόκο. Επίσης ο Σεβ. κ. Ευγένιος με αφορμή την Αγία Άννα αναφέρθηκε στο θείο δώρο της μητρότητας και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η μητέρα στην ανατροφή των παιδιών.


Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 25/7, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερατικό συλλείτουργο.