Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου
και Ελένης πόλεως Σητείας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των πιστών της περιοχής πανηγύρισε την Τρίτη 21 Μαΐου,  μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στις Εργατικές Κατοικίες της πόλεως Σητείας.


Το απόγευμα της Δευτέρα 20 Μαΐου τελέσυθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλεως και της γύρω περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε τους προσφερόμενους  άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών που κατέκλυαν τον πανηγυρίζοντα Ναό, σημειώνοντας ότι οι  δύο τιμώμενοι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, χρησιμοποίησαν το αξίωμά τους προς δόξαν Θεού, ο μεν πρώτος σταματώντας τους διωγμούς των τριών πρώτων αιώνων κατά των Χριστιανών και η μητέρα του βρίσκοντας τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα, γι᾽ αυτό και έμειναν στην ιστορία ως Ισαπόστολοι.


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερατικό συλλείτουργο, όπου συμμετείχε πλήθος Σητειακών.