Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στους Αρμένους Σητείας


Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και με μεγάλη προσέλευση πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 4 Ιουνίου ο φερώνυμος Ναός της Ενορίας Αρμένων Σητείας.
Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου τέλεσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών.
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στη συνεχή παρουσία του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος στη ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι η χάρη του Αγίου Πνεύματος, αποτελεί ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, δηλαδή την κατά Χριστόν τελείωση, τον αγιασμό και τη σωτηρία.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλο το εκκλησίασμα γάλα από τους βοσκούς της περιοχής και άλλα κεράσματα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αρμένων.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ιω. Αυγουστινάκης και Ιω. Δρακάκης, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης και της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων.