Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγ. Πνεύματος Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου ο Ιερός Ναός Αγίου Πνεύματος  Ιεράπετρας, που βρίσκεται πλησίον της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς.
Το απόγευμα της παραμονής τέλεσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των πιστών  της Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα για τον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, που αποτελεί τον «θησαυρό των αγαθών και ζωής χορηγό» και ευχήθηκε το ερχόμενο στον κόσμο Άγιο Πνεύμα να  επισκιάσει και να φωτίζει τη ζωή και τα έργα μας.
Κατά τον Εσπερινό της εορτής παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ν. Χριστοφακάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης και πλήθος πιστών της περιοχής.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα.