Η πανήγυρη του Ιερού Ναού
Αγίoυ Θεράποντος Επάνω Χωρίου Ιεράπετρας

         Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Τρίτη 14 Μαΐου, μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού, το φερώνυμο δεξιό κλίτος του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωρίου Ιεράπετρας.


Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους Επάνω Χωρίου και των όμορων Ενοριών Παχείας Άμμου και Κάτω Χωρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη της Ενορίας κ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, Κτηνίατρο, ο οποίος διακρίνεται για το εκκλησιαστικό ήθος του και τη βαθιά γνώση της εκκλησιαστικής-βυζαντινής μουσικής και διακονεί με φόβο Θεού και ανιοδιοτελώς το ιερό αναλόγιο.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χριστοφακάκης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.