Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, μνήμη του Αγίου Αντωνίου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Αντωνίου της Καλαμαύκας Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Καλαμαύκας Ιεράπετρας. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησιάσμα που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα ναό. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «ο Άγιος Αντώνιος είναι το Ευαγγέλιο εφαρμοσμένο και εικονογραφημένο, καθώς απέδειξε έμπρακτα ότι τα λόγια του Χριστού δεν είναι μια υψηλή θεωρία αλλά καθημερινή πράξη και βίωμα.  Γι αυτό είναι αγαπητός στο λαό μας, καθώς πολλοί ναοί είναι κτισμένοι επ᾽ ονόματί του και πολλοί άντρες και γυναίκες φέρουν το όνομά του και εορτάζουν σήμερα».
Στην πανήγυρη του Ενοριακού Ναού της Καλαμαύκας παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μ. Κατρίνης και Μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καλαμαύκας, πολλοί Ενορίτες, οι καταγόμενοι από το χωριό της Καλαμαύκας και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.