Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας

Με τη δέουσα λαμπρότητα πανηγύρισε το Σάββατο 29 Ιουνίου, εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.
Την παραμονή τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγ. Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής και τους δύο Διακόνους, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους «πρωτόθρονους» των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι με την καθοδήγηση του Παναγίου Πνεύματος μετέδωσαν στα πέρατα της οικουμένης το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου. Όπως υπογράμμισε ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος από διώκτης του χριστιανισμού δέχθηκε την αποκάλυψη του Θεού και μετεστράφη σε διαπύρσιο κήρυκα των εθνών, συνδέθηκε άρρηκτα με τον εκχριστιανισμό του Ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου «κατέλιπε» τον μαθητή του Απόστολο Τίτο ως πρώτο Επίσκοπο για να ευαγγελίσει απ᾽ άκρου εις άκρον την Μεγαλόνησο.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης, ο Αντιδήμαρχος Γ. Κουγιουμτζάκης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας και πλήθος πιστών της περιοχής.