Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
στις Μάλλες Ιεράπετρας


            Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το φερώνυμο κλίτος του Ιερού Ενοριακού Ναού στις Μάλλες Ιεράπετρας. 
            Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.
            Ο Σεβ. κ. Ευγένιος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή των ταλάντων και στο χρέος μας να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός για να τα χρησιμοποιήσουμε προς ωφέλεια όλων. Επίσης έκανε σύντομη αναφορά στη ζωή και το θαυμαστό μαρτύριο του Ιερέως Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, του οποίου τεμάχιο του ιερού λειψάνου του είναι αποθησαυρισμένο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Μαλλών.
            Την πανήγυρη μετείχαν σύσσωμοι οι κάτοικοι των Μαλλών και μεγάλος αριθμός πιστών από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Χριστοφακάκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών.