ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  
ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

Μέσα σε πανηγυρική και ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα άνοιξε τις πύλες του το Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην πόλη της Σητείας το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας για  την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014. Τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της νέας περιόδου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και των περιχώρων της Σητείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος καλωσόρισε εγκάρδια τους παλαιούς και τους νέους μαθητές, ανακοινώνοντας ότι από φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΚΡΗΤΗΣ» είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και η εκπαιδευτική ύλη κατά τάξη είναι σύμφωνη με τα αναλυτικά προγράμματα της Διεύθυνσης Μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο έχει την εποπτεία και συμμετέχει με εκπρόσωπό του στις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις.


Όπως τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής είναι η ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών και η δημιουργία Βυζαντινών Χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της πατροπαράδοτης Εκκλησιαστικής Βυζαντινής μουσικής μας κληρονομιάς και την καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και του γνήσιου Πατριαρχικού ύφους και της αγάπης των σπουδαστών προς την Εκκλησιαστική μουσική για την ανανέωση των στελεχών των ιερών αναλογίων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη της βυζαντινής μουσικής.

Ο υπεύθυνος του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως στην πόλη της Σητείας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νικόλαος Αλεξάκης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο επισημαίνοντας ότι και φέτος θα λειτουργήσει ειδικό τμήμα για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.