Η Αγιοβασιλόπιτα
της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας

       Το εσπέρας του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας π. Φιλοκτήμονας Αυγουστινάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ) Σητείας.
       Ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχήθηκε στα μέλη της ΕΔΕΑΚ Σητείας να έχουν υγεία και δύναμη ὠστε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο που προσφέρουν αφιλοκερδώς και μοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το  2013.


       Η αρχηγός της ΕΔΕΑΚ Σητείας κ. Ευφημία Αμυγδαλιού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για την ευλόγηση της πίτας του σωματείου καθώς και όλους τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση και μίλησε για την προσφορά των εθελοντών. Ακολούθησε απονομή πτυχίων από τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλο Καπετανάκη στους εθελοντές διασώστες που παρακολούθησαν μαθήματα πρώτων βοηθειών για την απόκτηση του διεθνούς πιστοποιητικού για το EFR (Emergency First Response). Στη συνέχεια οι διασώστες προχώρησαν σε μια μικρή επίδειξη γνώσεων και ικανοτήτων που έχουν αποκτήσει, και τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση.


       Την εκδήλωση στα γραφεία της ΕΔΕΑΚ Σητείας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ο χειρουργός ιατρός του Νοσοκομείου Σητείας ο κ. Εμμ. Πλεξουσάκης που κλήθηκε να συνεχίσει το έργο του αδικοχαμένου Δημήτρη Βουρβαχάκη Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος.