Η Πρωτοχρονιά


Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου, εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε το Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ευγενίου για την έναρξη του νέου έτους. Στο τέλος ο Σεβ/τος, κατά το εκκλησιαστικό έθος, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα και, περιστοιχούμενος από Ιερείς της πόλεως, προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσίᾳ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκη, των Αντιδημάρχων και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, του Περιφ. Συμβούλου κ. Ν. Παπαβασιλείου και αρκετών πιστών.


Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα στο Δημαρχείο Ιεράπετρας και αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκη, τους Αντιδημάρχους κ. Μ. Ζαφειράκη, Ι. Λαθουράκη, Μ. Κατρίνη, Μ. Ζερβάκη, Γ. Προϊστάκη, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Ψαρουδάκη, τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους και τους άλλους παρισταμένους.


Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο του Δήμου Ιεράπετρας, όπου ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα, διένειμε το ημερολόγιο τσέπης  της Ιεράς Μητροπόλεως στους ηλικιωμένους και το προσωπικό ανταλλάσσοντας ευχές.


Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Συλλόγου Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου στα Φέρμα παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκη των Αντιδημάρχων, μελών του δημοτικού συμβουλίου, των συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ν. Παπαβασιλείου και Γ. Γουλιδάκη, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπαχλιτζανάκη, του Λιμανάρχου Ιεράπετρας κ. Ι. Παπαδάκη, του Διοικητού της Τροχαίας κ. Ν. Φρονιμάκη, πολλών κατοίκων και παιδιών.


Τέλος, το μεσημέρι μετέβη στην Παχεία Άμμο καί ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Πολιτιστικού, Οικολογικου και Λαογραφικού Συλλόγου του χωριού, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκη, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γ. Ραπάνη και πολλών κατοίκων.