Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Γρα-Λυγιάς


Tην Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, εορτή των αγ. Προπατόρων και του αγ. Ιερομάρτυρος Ελευθερίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Αικατερίνης Καστρινάκη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας, όπου και εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμολ. π. Ιωάννη Τράκο, τον οποίο και παρουσίασε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Γρα-Λυγιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο  προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος και Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Ροβυθάκης, ο οποίος ευχαρίστησε με εγκάρδια λόγια τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για το ανύστακτο ενδιαφέρον για την Ενορία και την τοποθέτηση μόνιμου Εφημερίου για την κάλυψη των πολλαπλών και συνεχώς αυξανόμενων ποιμαντικών και λειτουργικών αναγκών της και ανεφέρθηκε στο έργο που επιτελέσθηκε τα τελευταία χρόνια.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας σημειώνοντας, ότι το «μέγα δείπνο» συμβολίζει την αιώνια Βασιλεία του Θεού, στην οποία καλούμαστε όλοι και είναι μεγάλη τιμή να μας καλεί ο ίδιος ο Θεός. Ακόμα παρουσίασε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας τονίζοντας ότι είναι νέος και μορφωμένος Κληρικός που διακατέχεται από ιερό ζήλο και εργατικότητα, για να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο και ιδίως την νεότητα σε μια ενορία με νέους ανθρώπους και παραδοσιακούς.