Αρχιερατικό Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και αγιασμός για την έναρξη του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ιεράπετρας

Αρχιερατική θεία Λειτουργία και το εννεάμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Γιαννακουδάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.
Στη θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Π. Σωκράτης Ξενικάκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης συνοδεύων όμιλο προσκυνητών, στο πλαίσιο διήμερης προσκυνηματικής εκδρομής που πραγματοποίησαν σε προσκυνήματα της Ανατολικής Κρήτης.
Στο εμπεριστατωμένο κήρυγμά του ο Σεβ., αφού καλοσώρισε τους προσκυνητές από το ιστορικό Ρέθυμνο, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και τόνισε την ανάγκη να εφαρμόσουμε στη ζωή μας τον χρυσό κανόνα της ηθικής: καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως.


Στη συνέχεια μετέβη στους χώρους του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας και τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, υπό την ευθύνη του Ερυθρού Σταυρού.