Το 40ήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού  Μητροπολίτου πρώην Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου

 

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελίου Κισάμου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου.
Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και ακολούθησε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου Μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Συνοδικό Μνημόσυνο και στη συνέχεια Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου μετά των Αγίων στον τάφο του που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσέβαστο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιερέως και εξήρε το μεγάλο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο του.
Στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο έλαβαν μέρος οι Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Πανοσιόλ. Αρχιγραμματέας της Ι.Επαρχ. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και Κληρικοί της Ι.Μητρ. Κισάμου και Σελίνου, ενώ παρέστησαν οι Υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μ. Βολουδάκης και Ανάπτυξης Κ. Βιρβιδάκης, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Αρχών του Νομού Χανίων και πλήθος κόσμου.