Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της πανηγύρεως του Ι. Μητρ. Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου

Με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού του Ρεθύμνου πανηγύρισε με λαμπρότητα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
Το εσπέρας της Τετάρτης 20ης Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο στο πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον ναό, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του οικείου Ποιμενάρχου, του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στη σημασία στα θεολογικά μηνύματα της Θεομητορικής εορτής, σύμφωνα με την απεικόνιση της εορτής στην ορθόδοξη εικονογραφία και κατά τους λόγους του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, σημειώνοντας ότι αποτελεί τη βάση και την αρχή για όλη τη μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου και την αρχή της πανανθρώπινης σωτηρίας, «προοίμιον» και «προκήρυξις» σωτηρίας.


Το πρωΐ της Πέμπτης 21ης Νοεμβρίου τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, καθώς και η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές.