Προσκυνηματική εκδρομή
του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε Ιεράπετρα και Σητεία

Προσκυνηματική εκδρομή σε Μοναστήρια και ιερά προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής στην Ιερά Μητρόπολή μας ήταν Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος δέχθηκε τον όμιλο των 45 προσκυνητών του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υπό την ηγεσία του  Προέδρου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Κασσαβετάκη.


 Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με εγκάρδιους λόγους τα μέλη του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, καθώς και τις Πρεσβυτέρες και τους άλλους λαϊκούς που συμμετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή και επέδωσε σε  όλους, μαζί με την αρχιερατική ευχή του, και αναμνηστικό δώρο με τη συλλογή «24 φορητών βυζαντινών εικόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας» καθώς και το τελευταίο τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού της Ι. Μητροπόλεως «Άγκυρα Ελπίδος» με τα παιδικά και νεανικά ένθετα «Κοντά στον Χριστό» και «Νεανικά Αγκυροβολήματα».  Επίσης, προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ενορίας. Ακολούθως οι Κληρικοί και λαϊκοί προσκυνητές συνέχισαν την εκδρομή τους στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά, όπου προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, στον στον κατάγραφο βυζαντινό ιερό ναό της Παναγίας στις Λιθίνες, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας και τις άλλες βυζαντινές εικόνες, και τέλος στην Ιερά Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας, όπου ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Φιλόθεο στους χώρους της Μονής, στο Καθολικό, στο εκκλησιαστικό μουσείο και τη συλλογή χαρακτικών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.