Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ζωδόχου Πηγής Επισκοπής


Με αναστάσιμη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου η εορτή της Ζωδόχου Πηγής στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη  και Εφημερίους των όμορων Ενοριών.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μίλησε επίκαιρα για την καθιέρωση της εορτής από το θαύμα της θεραπείας του τυφλού με το νερό της «Πηγής» στην Κωνσταντινούπολη, στο σημείο που ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα τον Α´ μεγαλοπρεπής ναός προς τιμή της Θεοτόκου, ο οποίος απετέλεσε τη μετέπειτα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, όπου έως και σήμερα ρέει ασταμάτητα το αγίασμα, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.
Στην πανήγυρη του Ναού συμμετείχε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης, ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Λασιθίου κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Ψαρουδάκης και κ. Γεώργιος Κουγιουμτζάκης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας.