Εσπερίδα στην Ιεράπετρα
για την οργάνωση, ανάπτυξη, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα «Μ. Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας εσπερίδα με θέμα: «Οργάνωση, ανάπτυξη, καινοτομία, επιχειρηματικότητα», την οποία διοργάνωσαν η «Ατλαντίς Συμβουλευτική Κρήτης» σε συνεργασία με τον «Όμιλο Εταιρειών Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε.». Στην εκδήλωση παρέστη ο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος απήυθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:
«Διανύουμε μια νέα πραγματικότητα με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική και κατ᾽ επέκταση κοινωνική δομή της Χώρας.
Καθημερινά, παρατηρούμε να λαμβάνουν χώρα γεγονότα που τραυματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε την έλλειψη ενημέρωσης και φροντίδας, ώστε ο πολίτης να μπορεί να αντισταθεί και να αποφασίσει για το μέλλον του με σύνεση και αποτελεσματικότητα.
Η Ιεράπετρα, ως η πόλη που χρόνια πολλά, καινοτομεί, πρωτοπορεί, εργάζεται και προσφέρει στην Ελληνική Οικονομία, δυστυχώς, στις ημέρες μας, βρίσκεται και εκείνη στη δίνη των προβλημάτων της οικονομικής κρίσεως και από πρώτη σε κατά κεφαλήν εισόδημα την κατάντησανε σε πρώτη κατά κεφαλήν χρέος.
Η Τοπική μας Εκκλησία αναγνωρίζει τις αγωνίες, συμπάσχει και προσεύχεται και εργάζεται για το κοινό καλό. Οι Ενορίες προσφέρουν στον πλησίον. Στο πλαίσιο αυτό, με τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. του έργου και την ένταξή του στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας, υλοποιείται το μεγαλόπνοο επενδυτικό έργο της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στις εκτάσεις του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» από την Βρετανική Εταιρία Minoan Group. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή και επιχειρηματική ώθηση και τουριστική προβολή στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λασιθίου με τη δημιουργία 1200 άμεσων θέσεων εργασίας και με προοπτική και άλλων θέσεων.
          Χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε τις εργασίες της Εσπερίδας που διοργανώνει η «Ατλαντίς Συμβουλευτική Κρήτης», καλωσορίζουμε τους εξαίρετους ομιλητές και ευχόμαστε  τέτοιες πρωτοβουλίες να συμβάλλουν, σε κάθε περίπτωση, στην εξεύρεση λύσεων προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Ευχόμαστε από καρδίας το 2013 να είναι καρποφόρο, δημιουργικό και έτος ανάκαμψης και ανόρθωσης της τοπικής και εθνικής οικονομίας αλλά και αναδόμησης της κοινωνίας μας και επαναφοράς του λαού μας στις πατροπαράδοτιες αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας.
Καλή επιτυχία στις εργασίες της Εσπερίδας και ο Θεός μαζί σας».
Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν, εκτός από τον Σεβ. Ποιμενάρχης μας,  ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο πρώην Ευρωβουλευτής και τ. Δήμαρχος Ιεράπετρας Μ. Μαστοράκης, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του τραπεζικού τομέα και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου.