Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιεράπετρα 


Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 5 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, αφού ενεδύθηκε την Αρχιερατική στολή του στο κέντρο του Ναού, κάτωθεν του πολυελαίου, όπου τα Αρχιερατικά Άμφια έφεραν μαζί τους οι  περιστοιχίζοντες αυτόν Εφημέριοι, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.


Το κατά Ιωάννην Ιερό Ευαγγέλιο του Εσπερινού διαβάσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και από τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας σε επτά γλώσσες (κοινή Ελληνιστική του Ευαγγελίου, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρωσσική και στην αρχαιοελληνική-ομηρική διάλεκτο), ενώ διαβάσθηκε και η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβ. κ. Ευγενίου για το Άγιο Πάσχα. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης αντάλλαξε τις καθιερωμένες πασχάλιες ευχές με τους τοπικούς άρχοντες, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό, στον οποίο διένειμε κόκκινα αυγά, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος.


Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικ. Χριστοφακάκης, οι  Αντιδήμαρχοι κ. Μαν. Κατρίνης και κ. Γ. Κουγιουμουτζάκης, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Ν. Παπαβασιλείου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.