Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Ευγένιος
στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ιεράπετρας

Ποιμαντορική επίσκεψη στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως της Ιεράπετρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.


Ειδικότερα, ο Σεβ. κ. Ευγένιος, συνοδεύμενος από τους Διευθυντές των σχολείων, τον Εφημέριο της οικείας Ενορίας και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο επισκέφθηκε διαδοχικά όλα τα τμήματα του 1ου και του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας στο δυτικό σχολικό συγκρότημα της πόλης, του 2ου Γυμνασίου (Ενορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου), του 1ου Γυμνασίου (Ενορίας Τίμιου Σταυρού) και στη συνέχεια τα τμήμτα του 3ου Γυμνασίου  Ιεράπετρας και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα της πόλεως.


Οι μαθητές και οι καθηγητές υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή και καπροφόρα χρονιά και τους διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2013.


Επίσης μοίρασε το εγκόλπιο ημερολόγιο στους στους καθηγητές και τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ´ Λυκείου, ενώ στους Διευθυντές επέδωσε και από ένα συλλεκτικό φάκελλο με 24 Βυζαντινές εικόνες της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Τέλος είχε σύντομη επικοινωνία με τους Διευθυντές και τους Θεολόγους καθηγητές όλων των  σχολείων της Ιεράπετρας.