Η υποδοχή της Κάρας του Οσίου Παρθενίου στην Ιεράπετρα
 στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων
από τα Εγκαίνια του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής

 

Με την επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας του Οσίου Παρθενίου, η οποία μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Κουδουμά, κατόπιν της σχετικής ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης καί Αρκαδίας κ Μακαρίου, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου  οι λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τα ιερά Εγκαίνια του πανηγυρίζοντος Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.


Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος εν μέσω κωδωνοκρουσιών παρέλαβε την ιερά λειψανοθήκη από τον Ηγούμενο της Μονής Κουδουμά, Αρχιμ. Μακάριο Σπυριδάκη, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο και Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή με ιερή κατάνυξη έρανε με ρόδα την τιμία Κάρα του Κρητός Αγίου.


Ακολούθησε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και η Ιερά Παράκληση των Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου, κτητόρων της Ιεράς Μονής Κουδουμά, στο τέλος της οποίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Κουδουμά και τη συνοδεία του για τη μεταφορά της τιμίας Κάρας του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παρθενίου προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών της ευρύτερης περιοχής.


Ο Πανοσιολ. Ηγούμενος αντιφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο εκφράζοντας τη χαρά και την αγαλλίασή του για το γεγονός της ελεύσεως του Οσίου Παρθενίου για δεύτερη φορά στον ευλογημένο τούτο τόπο μετά από εκατό και πλέον χρόνια, αφού είχε έλθει ο ίδιος για να συναντήσει τον τοπικό μας Άγιο Ιωσήφ τον Γεροντογιάννη. Επίσης αναφέρθηκε στο πλήθος των θαυμάτων που επιτελεί στις μέρες μας ο Όσιος Παρθένιος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που καταφθάνουν από πολλά σημεία της πατρίδος μας και οι οποίες με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου σύντομα θα καταγραφούν και θα εκδοθούν.   

Ακολούθησε ιερά Αγρυπνία, στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί Κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο Ηγούμενος της Μονής Κουδουμά.