Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
στις Μάλλες Ιεράπετρας


Την Τρίτη 6 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών, όπου, κατά το εκκλησιαστικό έθος, στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε τα προσφερόμενα πρώτα σταφύλια.


Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο βαθύτερο θεολογικό νόημα της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου ενώπιον των τριών μαθητών Του, λίγο πριν από το εκούσιο θείο πάθος Του, τονίζοντας ότι το φως της θείας Μεταμορφώσεως δεν ήταν υλικό και πεπερασμένο, αλλά η δόξα και η λαμπρότητα της υποστατικά ενωμένης με το σώμα θεότητας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και το λευκό των ενδυμάτων Του συμβολίζει τον εξαγιασμό της ύλης και τη δυνατότητα διασύνδεσης του κτιστού και πεπερασμένου ανθρώπου με τον άκτιστο και τον αιώνιο Δημιουργό Του.   


Στην πανήγυρη του Ενοριακού Ναού συμμετείχε πολύς κόσμος, ανάμεσα στο οποίο ήταν ο  πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ν. Χριστοφακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών.