Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
στο Καβούσι Ιεράπετρας


Την Κυριακή 18 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καβουσίου Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Ταμπακάκη, το εννιαήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Δεσποίνης Λαποκωνσταντάκη και  το διετές μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Σπηλιαρώτη.   
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών αναφερόμενος στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, σημειώνοντας ότι αυτό το θαύμα στη λίμνη της Γεννησαρέτ αποτελεί μια ακόμη φανέρωση της παντοδυναμίας του Χριστού και δηλώνει την ανάγκη της ευλογίας για την αντιμετώπιση ακόμη και των βιωτικών ζητημάτων και των υλικών προβλημάτων της επίγειας ζωής μας, χωρίς την οποία πάντα υπάρχει ανεπάρκεια και έλλειψη στον ακόρεστο και εγωκεντρικά άπληστο άνθρωπο.
Όπως τόνισε μέσα στην Εκκλησία συνεχίζεται το θαύμα του πολλπλασιασμού των πέντε άρτων και του χορτασμού χιλιάδων πιστών με τον «Άρτο της ζωής», το  τίμιο Σώμα του και το ζωοποιό Αίμα του Κυρίου μας, το οποίο αγιάζει τους πιστούς, αρκεί να ζητούμε «πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν».