Σύσκεψη στο Δήμο Σητείας
για το Νοσοκομείο της πόλης

 

 

      Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση-συζήτηση και λήψη απόφασης για το Νοσοκομείο της πόλης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας το βράδυ της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου στο δημοτικό κατάστημα.
Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση της Τοπικής Εκκλησίας στον δίκαιο αγώνα του Σητειακού λαού για το αγαθό της δημόσιας υγείας, το οποίο -όπως σημείωσε- δεν έχει χρώμα, αφού αποτελεί δικαίωμα όλων γι᾽ αυτό και πρέπει να μένει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες. 
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ανακοίνωσε ότι το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας θα προβεί στην αγορά Ιστογράφου προκειμένου να αντικατασταθεί ο υπάρχων παλαιός και φθαρμένος και για την αποφυγή της μετακίνησης των Σητειακών στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Από τους περισσότερους που έλαβαν τον λόγο τέθηκε το ζήτημα της υπολειτουργίας και τονίστηκε η ανάγκη το Νοσοκομείο να λειτουργήσει σε πλήρη λειτουργία, ανάπτυξη και αυτονομία με τον Οργανισμό του 2006 (110 κλίνες), καθώς η περιοχή της Σητεία είναι χαρακτηρισμένη Α´ άγονη ζώνη και δυσπρόσιτη. Μετά την τοποθέτηση από τον Δήμαρχο κ. Θ. Πατεράκη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους παριστάμενους εκπρόσωπους του Κοινοβουλίου, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών τοπικών φορέων και πολλούς πολίτες αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής που θα μεταβεί στην Αθήνα για να θέσει το θέμα του Νοσοκομείου Σητείας στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Ἀνδρέα Λυκουρέζο.
Στη σύσκεψη εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Ιω. Πλακιωτάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο Αντιπεριφερειάχρης κ. Νικ. Καστρινάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι πρώην Δήμαρχοι Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης και κ. Ν. Πετράκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μαυρονικολάκης, οι Ιατροί  και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πολλοί πολίτες.