Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Οσίας Πελαγίας Παχείας Άμμου


Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης της Οσίας Πελαγίας, πανηγύρισε με λαμπρότητα  ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παχείας Άμμου στα Γουρνιά Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην υποδειγματική ζωή της τιμωμένης Οσίας, την οποία χαρακτήριζε ο αγώνας της αρετής, η συνεχής άσκηση και μετάνοια, η αγνότητα και η καρτερία μέχρι την οσιακή κοίμησή της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αληθινή μετάνοια ως αλλαγή του τρόπου σκέψης, νου και ζωής και ως έμπρακτη εφαρμογή της ευαγγελικής διδασκαλίας, γεγονός που περισσότερο από ποτέ έχομε ανάγκη στις μέρες μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβ. Αν δεν αγωνισθούμε να αλλάξει ο καθένας μας τον εσωτερικό του κόσμο, να λάβομε την μεγάλη απόφαση να μεταμορφωθούμε και να βάλομε αρχή μετανοίας, τότε ούτε η κοινωνία μας θα αλλάξει.


Στην πανήγυρη συμμετείχε πλήθος πιστών από την περιοχή, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Γ. Ραπάνης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου.
Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ναό τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.