Εσπερινός και Ιερά Παράκληση
στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Σκοπής Σητείας


Το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς στην Υπεραγία Θεοτόκο και μίλησε επίκαιρα στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα» της Ενορίας Σκοπής Σητείας. 
Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε την ωφέλεια της ακαταίσχυντης προστασίας και των σωστικών πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ειδικά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, και υπογράμμισε την ανάγκη νήψης, προσευχής, νηστείας και πνευματικής ανατροφοδότησης κατά την ιερή περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, ώστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να μπορέσουμε να βιώσουμε τη μεγάλη εορτή της θαυμαστής μετάστασης της Θεομήτορος και να καρποφορήσουμε πνευματικά.
Την ακολουθία του Εσπερινού και της Ιερά Παρακλήσεως παρακολούθησαν πιστοί που διαμένουν την περίοδο αυτή στους χώρους της Ιεράς Μονής, καθώς και άλλοι προσκυνητές.