Αρχιερατικός Εσπερινός και Παράκληση
στην Παναγία Κοτσυφιανή Ιεράπετρας

 

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Κοτσυφιανής της Ενορίας Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας χοροστάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς στην Υπεραγία Θεοτόκο. 
Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε επίκαιρα στους πολυάριθμους πιστούς σημειώνοντας ότι με τις Ιερές Παρακλήσεις της Παναγίας εκζητούμε τις σωστικές πρεσβείες και τη μητρική προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και Δέσποινας του κόσμου, ιδιαίτερα σ᾽ αυτόν τον πανέμορφο και κατανυκτικό ναό που πύργωσε η ευσέβεια των προγόνων μας. Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομο Παπαδάκη, ο οποίος καλύπτει τις λειτουργικές  ανάγκες της Ενορίας Γρα-Λυγιάς και του ευχήθηκε τη σκέπη, την προστασία και τη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο πολυσχιδές πνευματικό έργο του.
       Την ακολουθία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μ. Κατρίνης και ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ν. Παπαβασιλείου.