Εσπερινός και Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας
στην Ι. Μονή Παναγίας Παπλινού Ιεράπετρας


Το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς στην Υπεραγία Θεοτόκο και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Παπλινού της Ενορίας Βαϊνιάς Ιεράπετρας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κραταιά προστασία, τη σκέπη και τις σωστικές πρεσβείες της Θεομήτορος που επικαλούμαστε με τις Ιερές Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «πολλά γαρ ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου», αρκεί εμείς να ζούμε τη μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και των προγόνων μας που με κόπο και θυσίες κράτησαν και στερέωσαν αυτή την ιερά παρακαταθήκη της πίστεως. Και κατέληξε με την προτροπή  όλοι να παρακαλέσουμε τη Μητέρα της όντως ζωής να μας στερεώνει στην πίστη των Πατέρων μας και να σώζει «αεί την κληρονομίαν» Της.
Την ακολουθία παρακολούθησαν, εκτός από τους πιστούς που διαμένουν αυτή την περίοδο στους χώρους του μοναστηριού και συμμετέχουν ανελλιπώς στις ακολουθίες του νυχθημέρου, και αρκετοί προσκυνητές από την περιοχή της Ιεράπετρας.