Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Σητεία


Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η μεγάλη Δεσποτικοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της περιοχής της Σητείας, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης της Σητείας, κάτω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου.


Απευθυνόμενος στο πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας υπογράμμισε ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταλύσει αλλά να συμπληρώσει το Μωσαϊκό νόμο, γι᾽ αυτό και η Θεοτόκος με τον Ιωσήφ πηγαίνουν στο Ναό των Ιεροσολύμων την τεσσαρακοστή ημέρα για να αφιερώσουν το πρωτότοκο βρέφος στον Θεό και να προσφέρουν ένα ζευγάρι τρυγόνια ή μικρά περιστέρια, σύμφωνα με τον Νόμο που προέβλεπε «παν άρσεν διανοίγον μήτραν άγιον τω Κυρίῳ κλησθήσεται». Τέλος, σημείωσε ότι ο Άγιος Συμεών περίμενε ολόκληρη τη ζωή του και προσευχόταν έως τα βαθειά γεράματά του για να γίνει η συνάντησή του με τον Σωτήρα Χριστό και ευχήθηκε όλοι μας να αξιωθούμε να Τον προϋπαντήσουμε και να Τον συναντήσουμε.


Ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, Σάββατο 2/2,  ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Ζάκρου Σητείας.