Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην Α´ Στάση
 των Χαιρετισμών στο Ι. Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου
και στον Ι. Μ. Ναό Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την Α´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.
Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ίδια ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, όπου και μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα για την «χαράς αιτία», την Υπεραγία Θεοτόκο, δια της οποίας «της προμήτορος αρά λυθήσεται».
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος σημείωσε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος «Γνώσιν άγνωστον γνώναι», δηλαδή πέτυχε, μετά την αυτογνωσία της, την αναζήτηση, την προσέγγιση και τη γνώση του Θεού. Σύμφωνα με τον μεγάλο σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, που στο έργο του «Το Γνώθι σ’ αυτόν» ακολούθησε την παράδοση των φιλοκαλικών Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο άνθρωπος έχει προοριστεί να γίνει όμοιος με το Θεό, κοινωνός και συμμέτοχος της θείας μακαριότητας, αλλά για να γίνει θείο ομοίωμα οφείλει με επιμέλεια και σε βάθος να γνωρίσει τον εαυτό του και να συνδυάσει την πίστη και τη γνώση. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επικαλέσθηκε τις σωστικές πρεσβείες της Αειπαρθένου Μαρίας και Μητέρας του Θεού και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο «στάδιον των αρετών».